RM-SYSTÉM»Události»CME očekává zisk až v roce 2011

CME očekává zisk až v roce 2011

02.07.2009 10:38
Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), jejíž akcie se obchodují na pražské burze, se z krize vzpamatuje až v roce 2011. S návratem do zisku v daném termínu počítá generální ředitel CME Adrian Sarbu, a to díky zvyšování výdajů firem na reklamu. Uvedl to v rozhovoru pro agenturu Bloomberg. „Oživení trhů očekáváme na konci letošního roku, někde až v roce 2010.“

Analytik Patrick Vyroubal ze společnosti Atlantik předpoklad označuje za mírné překvapení: „Návrat do zisku jsem očekával již v roce 2010. Zhoršení hospodaření je dáno ekonomickou krizí, která nepříznivě ovlivňuje reklamní výdaje firem."

Společnost CME, jejíž třetinový podíl v březnu koupil americký Time Warner, utrpěla v prvním kvartálu ztrátu ve výši 44,4 milionu dolarů.

Největší problémy má firma, která vlastní 22 televizních kanálů ve střední a východní Evropě včetně TV Nova, na Ukrajině a v Bulharsku. Zdejší stanice jsou ztrátové a někteří investoři tlačí na jejich prodej. „Vyřešení situace je pro CME klíčovou záležitostí, přichází o mnoho peněz," dodává Vyroubal. Firmě má podle Blombergu pomoci účelově založená společnost, umožňující odštěpení těchto dvou trhů.

 

2.7.2009, Lenka Havlíčková, Hospodářské noviny

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy