RM-SYSTÉM»Události»Arcelormittal: Ostravské ocelárny mění nejvyššího šéfa

Arcelormittal: Ostravské ocelárny mění nejvyššího šéfa

22.06.2009 09:06
Hutní gigant ArcelorMittal Ostrava má nového předsedu představenstva. Stal se jím dosavadní generální ředitel rumunské huti ArcelorMittal Galati Augustine Kočuparampil.

Nastupuje i do funkce generálního ředitele koncernu na místo Sandžaje Samaddara, který se v rámci nadnárodního koncernu přesouvá do Polska. Mluvčí společnosti Věra Breiová informovala, že o novém předsedovi rozhodlo představenstvo společnosti ve čtvrtek po ukončení valné hromady. Kočuparampil byl členem představenstva AMO již v letech 2004 až 2008, kdy pomáhal firmu po privatizaci začlenit do tehdejší Mittal Steel.

ArcelorMittal je největší hutní firmou v České republice, zaměstnává celkem 6600 lidí. Kvůli hospodářské krizi ale propustila od ledna tisícovku zaměstnanců a provoz vysokých pecí omezila na dvě, které navíc jedou zhruba na poloviční výkon. Není tak pravděpodobné, zda zopakuje loňské výsledky, kdy od dubna do konce prosince firma hospodařila s čistým ziskem téměř pět miliard korun při tržbách 35,186 miliardy korun.

22.6.2009, Regionální mutace| Lidové noviny - Morava


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy