RM-SYSTÉM»Události»Finanční ředitel AAA Auto skončil

Finanční ředitel AAA Auto skončil

22.06.2009 09:04
Finanční ředitel skupiny autobazarů AAA Auto David Thorley ukončil své roční působení ve firmě. Prozatímním finančním ředitelem byl jmenován jeho zástupce Jan Barák, který bude tuto funkci zastávat až do vyhlášení výsledku probíhajícího výběrového řízení. Firma to uvedla ve zprávě z páteční valné hromady.

Pozice finančního ředitele je v AAA jednou z nejčastěji obměňovaných. Rekord dosud drží Kamil Ziegler, který byl v čele ekonomické divize skupiny jen dva měsíce.

Vedle výsledků hospodaření za loňský rok akcionáři schválili oprávnění představenstva zpětně odkoupit prostřednictvím burzy cenných papírů akcie společnosti až do výše deseti procent akciového kapitálu, pokud to bude třeba.

Minimální cena zpětně odkoupených akcií bude rovna jejich nominální hodnotě, zatímco maximální cena bude rovna čtyřem eurům (asi 105 Kč) za akcii. Na pražské burze se nyní akcie firmy obchodují pod deset korun za kus.

Hlavním letošním cílem AAA Auto je návrat k zisku po loňské 800milionové ztrátě. Prodej aut by měl být po opuštění trhů v Polsku, Maďarsku a Rumunsku nižší než loni. „Tento cíl je založen jen na hlavní obchodní činnosti, nezahrnuje příjmy z prodeje nemovitého majetku," uvedl ředitel komunikace Vladan Crha.

Skupina nyní působí na tuzemském a slovenském trhu. V prvním čtvrtletí jí klesly výnosy o 54 procent na 38,7 milionu eur, tedy asi 1,05 miliardy korun.

22.6.2009, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.