RM-SYSTÉM»Události»Nejvíce se obchoduje s ropou, zlatem a akciemi ČEZ.

Nejvíce se obchoduje s ropou, zlatem a akciemi ČEZ.

23.04.2009 13:11
Třetím týdnem probíhá Investiční hra 2009 a kandidátů na výhru kilogramu zlata a mnoha dalších cen je stále mnoho. Konkurence je opravdu veliká - řady hráčů se neustále rozrůstají, aktuálně o výhru bojuje 18 tisíc účastníků.

Vítěz bude znám na konci května a při troše investičního štěstí to můžete být i vy, neboť vstoupit do hry na www.investicka.cz lze kdykoliv.

Růst ceny zlata potěší většinu účastníků, neboť hodnota hlavní výhry – jeden kilogram zlata nebo ekvivalent v penězích, se začíná blížit hranici 600 tisíc Kč. Nejblíže výhře je momentálně hráč Cranes, který dosud zhodnotil své portfolio o 85 %. Základem jeho investic jsou akcie z české burzy RM-S a frankfurtské Xetry. S ohledem na výkyvy cen akcií však můžeme očekávat ještě napínavý boj. Cranes je hráčem z České republiky a přistupuje do hry na základě svého e-mailu na Seznam.cz

Napínavá je i situace v kategorii derivátů. Vedoucí hráč Tomin aktivně obchoduje s ropou, stejně jako většina ostatních hráčů. V jeho hledáčku leadera pelotonu jsou dále futures na hlavní americké akciové indexy. Nezáleží ale jen na celkovém pořadí - pro účastníky jsou připravena i týdenní kola, ve kterých je důležité pouze zhodnocení v daném týdnu a šanci na výhru mají i ti, kterým se v počátcích nedařilo.

V první čtvrtině Investiční hry účastníci zrealizovali již 110 tisíc obchodů. Nejvyšší míru aktivity lze pozorovat u obchodů s ropou a zlatem. Z akciových titulů je aktivita nejvyšší u ČEZ a bankovních titulů ERSTE a Komerční banka.

Z hlediska rozdělení objemu investic jsou již vidět určité národní preference. V Česku dominují investice do ČEZ a bankovních akcií. Velmi dobře si (a nejen zde) vedou i akcie Volkswagen. Naopak u polských účastníků patří mezi nejoblíbenější akcie obchodované na varšavské burze, zejména Bioton a PKO BANK POLSKI.

Redakční poznámky:
Mediálními partnery hry jsou významné české portály Seznam.cz, Finance.cz, FinancniNoviny.cz, Akcie.cz a E15.cz.
Hra je rozdělena na dvě části. Každý soutěžící dostane k dispozici virtuální milion korun, který může investovat do vybraných českých i zahraničních akcií. Pro zkušenější hráče, kteří vyhledávají více adrenalinu, je připraveno 50 000 USD, s nimiž si lze vyzkoušet obchody s deriváty US futures.

Ceny akcií kopírují reálný stav na burzovním trhu v ČR (RM-SYSTÉM), Varšavě, Frankfurtu nebo USA. V době finanční krize si tak každý může otestovat své obchodní schopnosti a získané zkušenosti pak výhledově zúročit při reálném investování.

Celkovým vítězem se stává ten, kdo v době od 1. dubna do 31. května 2009 na akciovém trhu nejvíce zhodnotí přidělený milion korun. Mimo to bude vyhlašován také nejúspěšnějšího investor každého týdne. Pro vítěze týdenního kola jsou v kategorii akcie i deriváty připraveny digitální fotoaparáty v hodnotě 5 tisíc Kč. Partnerem týdenních kol je nezávislý finanční poradce, společnost AWD.

Celý projekt je náročný na zvládnutí desítek tisíc operací na kapitálovém trhu v reálném čase. Z tohoto důvodu projekt Investiční hry probíhá na serverech PowerEdge od společnosti Dell.



RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy