RM-SYSTÉM»Události»Vstupujeme do nové éry burzovních obchodů

Vstupujeme do nové éry burzovních obchodů

23.01.2009 15:16
Na české burze RM-SYSTÉM se již několik týdnů obchoduje v novém burzovním režimu. Největší změnou je způsob stanovení cen akcií. Příchozí pokyn nově bere postupně množství za nejlepší ceny v hloubce burzovního trhu.

Investoři, kteří preferují prodej většího množství akcií, mohou zadat dispozici všechno nebo nic. Zde platí nově princip uspokoj nebo zruš obdobně jako u pokynů zadaných bez limitní ceny.

Třetí novinkou české burzy RM-S je zvětšení rozsahu přípustného cenového pásma u akcií na (+ -) 20 % a především možnost jeho dalšího rozšíření v průběhu obchodního dne.

Česká burza RM-S snižuje poplatky

Cílem RM-SYSTÉM je být konkurenceschopnou burzou v regionu. Z tohoto důvodu radikálně snižuje poplatky pro obchodníky s cennými papíry. Na tvůrce trhu se vztahuje poplatek 0,01% z objemu obchodu, maximálně však 100 Kč. Ostatní obchodníci mohou obchodovat při sazbě 0,05 % z objemu obchodu, maximálně však 500 Kč.

Harmonogram obchodování a vypořádání

RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů je nejdéle otevřeným trhem v České republice. On-line obchodovat lze od 9:00 do 17:00, podávat pokyny dokonce od 8:50 do 21:30. Vypořádání nadále probíhá on-line v režimu T+0, kdy se kupující stává okamžitě majitelem akcií.

Garance likvidity

Téměř všechny akcie a certifikáty v segmentu EasyClick jsou velmi likvidní a je možné je vždy prodat nebo nakoupit. Garance likvidity je založena na působení tvůrců trhu, tzv. market makerů. RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů má garanci likvidity ze strany tvůrců trhu zajištěnu smluvně.


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy