RM-SYSTÉM»Události»Kofola se stane majitelem jablečných sadů v Česku

Kofola se stane majitelem jablečných sadů v Česku

24.10.2023 16:43
Kofola se stane majitelem jablečných sadů v Česku a spolumajitelem kávových plantáží v Kolumbii

Poté, co se rodinná nápojářská společnost Kofola intenzivně věnovala pěstování a zpracování bylin, rozhodla se rozšířit svůj záběr o další nápojové suroviny. Bezmála na 60 hektarech bude na Úsovsku obhospodařovat jablečný sad, s cílem vypěstovat v Česku speciální odrůdu jablek potřebnou pro výrobu ciderů. V Kolumbii zas Kofola směřuje ke spoluvlastnictví 230 hektarů kávových plantáží.

„Z pohledu kvality nápojů jsou vždy klíčové vstupní suroviny. Dlouhodobě se proto zaměřujeme nejen na ochranu vodních zdrojů, ale i na kvalitu dalších surovin. Zajímá nás nejen původ, ale i příběh od semínka po produkt,” vysvětluje Jannis Samaras, jeden ze zakladatelů a generální ředitel skupiny Kofola.

Bylinnou expertízu, resp. zkušenosti s pěstováním a zpracováním bylin, získala Kofola už před lety díky koupi tradičního výrobce bylinných směsí a čajů LEROS. „Abychom mohli ale naplnit naši dlouhodobou vizi, musíme porozumět i dalším zemědělským oblastem. Rozhodli jsme se proto uzavřít dvě strategická partnerství,“ dodává Samaras.

Celé znění oznámení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy