RM-SYSTÉM»Události»Další změna ve struktuře skupiny Unipetrol

Další změna ve struktuře skupiny Unipetrol

30.11.2015 14:46

Praha, 26. listopadu 2015 - Skupina Unipetrol pokračuje v projektu optimalizace kapitálové struktury a připravuje fúzi Polymer Institute Brno se společností Unipetrol RPA. Cílem je zjednodušení organizační a administrativní struktury skupiny a další zlepšení v rámci provozní dokonalosti.

„Polymer Institute Brno je nejen významným výzkumným a vývojovým centrem, každým rokem také navyšuje svou vlastní produkci koncentrátů aditiv. Užší propojení se společností Unipetrol RPA přispěje k dalšímu rozvoji výrobního programu společnosti," říká Marek Świtajewski, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Unipetrol.

V roce 2014 Polymer Institute Brno vyrobil 1121 tun koncentrátů aditiv, což je nejvíce v historii firmy. V probíhajícím roce se pak společnosti daří zvýšit výrobu o dalších 8 %. S ohledem na vytížení kapacit Polymer Institute Brno zvažuje investici do nové výrobní linky, která by měla produkci zvýšit hlavně v oblasti koncentrátů, UV stabilizátorů a barev. Mezi další významné položky sortimentu společnosti patří, retardéry hoření nebo termostabilizační koncentráty.

Fúze společností Polymer Insitute Brno a Unipetrol RPA navazuje na dříve oznámenou fúzi společnosti Benzina. Polymer Institute Brno bude fungovat jako odštěpný závod, bude tedy integrovanou součástí společnosti Unipetrol RPA - výrobní jedničky na českém trhu v oblasti rafinérských, petrochemických a agrochemických surovin.

 

Celé znění oznámení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.