RM-SYSTÉM»Události»VMG podepsaly se Škodou Auto smlouvu, která povede k podpoře trhu s CNG vozidly

VMG podepsaly se Škodou Auto smlouvu, která povede k podpoře trhu s CNG vozidly

10.04.2015 16:19
Vítkovice Machinery Group podepsaly se Škodou Auto smlouvu, která povede k podpoře trhu s CNG vozidly 09.04.2015 - Největší ryze česká strojírenská skupina VÍTKOVICE MACHINERY GROUP (VMG) dnes podepsala významnou obchodní smlouvu s automobilkou ŠKODA AUTO. Jde o start spolupráce, která povede k rozvoji trhu s vozidly na CNG. Skupina VMG během tří let nakoupí 300 vozidel Škoda Octavia G-TEC a svá dosavadní CNG auta uvolní pro sekundární trh. „Naším společným cílem je podpora trhu s CNG vozidly. Pro naši skupinu to má jednoznačný efekt – jsme dodavateli ocelových lahví i komplexních systémů a služeb pro CNG v dopravě. CNG má významné místo v naší nové marketingové strategii Metal Evolution,“ uvedl rozhodující vlastník skupiny VMG Jan Světlík. Navíc se podle něj rýsuje i možnost spolupráce se Škodou Auto na třetích trzích.

Skupina Vítkovice Machinery Group se stává dosud největším velkoodběratelem vozů ŠKODA Octavia G-TEC. „Velmi nás těší, že se společnost Vítkovice Machinery Group rozhodla v rámci své rozsáhlé CNG strategie pro reorganizaci vozového parku prostřednictvím modelu Octavia G-TEC," říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA Česká republika. „Dosud největší kontrakt na dodávku modelů Octavia G-TEC je dalším potvrzením úspěchu CNG ofenzivy ŠKODA a významným příspěvkem k naplnění prodejních cílů modelu Octavia G-TEC pro letošní rok," dodává Vlček.

Vítkovická strojírenská skupina je lídrem v prosazování CNG v dopravě. Ve vlastním vozovém parku bude mít do tří let prakticky všechna vozidla na CNG (s výjimkou jednotlivých aut v několika málo afilacích, kde zatím není možné pohon na CNG využívat). Kromě toho má již 14 plnicích stanic CNG a v letošním roce jimi osadí většinu krajů v ČR. Síť s označením CNGvitall skupiny VMG tak bude letos čítat (včetně stanic zřizovaných podle dohody se společností BENZINA) 33 plniček. Cílem je rovnoměrné pokrytí všech hlavních tahů, jak v okolí krajských měst, tak hraničních přechodů - příhraniční tahy jsou již dnes obsluhovány v blízkosti hranic s Polskem, Německem a Slovenskem.

V období let 2016 až 2018 rozšíří VMG působnost sítě CNGvitall v zahraničí, a to jak v sousedních zemích - v Polsku a na Slovensku, tak ve vzdálenějších teritoriích. Plnící stanice CNG se aktuálně nacházejí v Polsku a ve Spojených arabských emirátech. Výstavba stanic v zahraničí se ale bude dále rozšiřovat. Poptávka po tomto typu je také z Ruska, z oblasti Blízkého východu a z Chorvatska.

Skupina VÍTKOVICE MACHINERY GROUP zastřešuje spektrum oborů seskupených do tří pilířů tak, aby jejich synergie napříč dceřinými firmami přinášela řešení pro každé zadání obchodních partnerů. Strategie, kterou skupina prezentuje pod označením METAL EVOLUTION, umožňuje klientům získat „pod jednou střechou" veškeré dostupné technologie VMG. Obor CNG, který patří do pilíře Služby, je založen na green technology a zahrnuje vše - od vybudování plnicích stanic CNG, přes mobilní stanice (Booster) až po přestavby lokomotiv, osobních automobilů a užitkových automobilů na CNG. V portfoliu jsou rovněž trajlerové vozy pro převoz CNG a mobilní plynovody (kontejnery s CNG) pro využití v místech bez plynovodu. Skupina VMG je momentálně jediným výrobcem na světě, který umí vyrobit takzvaný virtuální či mobilní plynovod na 5 200 m3 stlačeného zemního plynu, což odpovídá energetickému zdroji o kapacitě 55 megawatt hodin energie ve formě zemního plynu.

Strojírenské Vítkovice mimo to realizují přepravu nákladů a osob vozidly CNG. Půjčují osobní a dodávková vozidla s pohonem na CNG a poskytují i servisní služby pro motoristy jezdící na CNG.

KONTAKT:
Mgr. Eva Kijonková,
mediální zastoupení skupiny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP,
tel. 721 857 097, e-mail: eva.kijonkova@ek-media.com

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy