RM-SYSTÉM»Události»Konsolidované neauditované hospodářské výsledky Komerční banky, a.s. za 3. čtvrtletí 2014

Konsolidované neauditované hospodářské výsledky Komerční banky, a.s. za 3. čtvrtletí 2014

06.11.2014 08:06
Praha, 6. listopadu 2014 – Komerční banka dnes oznámila konsolidované hospodářské výsledky za prvních devět měsíců roku 2014. Objem vkladů klientů stoupl o 12 % na 662,8 miliardy Kč, objem prostředků v podílových fondech vzrostl o 18 %, v penzijním spoření o 11 % a technické rezervy v životním pojištění narostly o 26 %. Výše úvěrů poskytnutých zákazníkům narostla o 4 % na 494,7 miliardy Kč. Čistý zisk připadající akcionářům dosáhl 9,7 miliardy Kč, což představuje meziroční zvýšení o 1 %.

Hlavní události ve třetím čtvrtletí

  • Úvěrování si udrželo pozitivní trend. Objem úvěrů na bydlení poskytnutých Komerční bankou a Modrou pyramidou stoupl o 4 % a objem spotřebitelských úvěrů poskytnutých KB a společností ESSOX vzrostl o 3 %. Narostl i objem úvěrů podnikům, a to o 5 %.
  • Důvěra v Komerční banku přinesla dynamický růst objemu vkladů a spravovaných aktiv.Vklady občanů v bance narostly o 10 % a depozita podniků a podnikatelů o 15 %. Investicev podílových fondech vzrostly o 18 %, objemy prostředků v penzijním spoření o 11 % atechnické rezervy v životním pojištění o 26 %.
  • KB získala titul Nejlepší banka a Komerční pojišťovna titul Nejlepší životní pojišťovna v ceně Hospodářských novin, která hodnotí kvalitu nabídky pro klienty, jakož i finanční sílu bank a pojišťoven působících na českém trhu.

Více informací v přiložených dokumentech.

Přiložený dokument ke stažení




RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy