RM-SYSTÉM»Události»Nový předseda představenstva a CEO Fortuny Entertainment Group N.V.

Nový předseda představenstva a CEO Fortuny Entertainment Group N.V.

18.09.2014 09:44
AMSTERDAM/Varšava/Praha – Ve čtvrtém čtvrtletí 2014 nastoupí pan Per Widerstrom jako nový předseda představenstva a CEO Fortuny Entertainment Group. Přichází ze společnosti Gala Coral Group (výkonný ředitel Gala Interactive), jedné z předních evropských skupiny nabízejících kurzové sázení a hry prostřednictvím internetu i kamenných poboček. Hlavním úkolem pana Widerstroma je dále rozvíjet úspěšnou strategii více kanálů i ve společnosti Fortuna.

„Jsem velmi potěšen, že se mohu připojit do týmu Fortuny. Fortuna Entertainment Group má velmi dobré postavení se stát jednoznačným lídrem na regulovaném trhu kurzového sázení a her ve střední Evropě prostřednictvím důvěryhodné a atraktivní obchodní značky u více kanálů. Jsem rád, že mám tu příležitost řídit skupinu Fortuna v této zajímavé době", řekl Per Widerstrom.

Per Widerstrom nahradí současného předsedu představenstva a CEO Radima Haluzu, který zůstane ve společnosti do konce roku, aby zajistil předání funkce.

„Fortuna je ve velmi dobré finanční kondici a získala si vysokou důvěru a kredit u svých investorů. Ve Fortuně jsem strávil tři úspěšné a zajímavé roky a přeji společnosti i jejímu novému vedení mnoho úspěchů", řekl Radim Haluza.

Per Widerstrom má silné mezinárodní zkušenosti v řízení společností v oblasti kurzového sázení a her, rychloobrátkového zboží a telekomunikací. Kromě Gala Coral Group, kde řídil její interaktivní business, úspěšně působil jako CEO Expekt.com, mezinárodní společnosti provozující kurzové sázky a hry on-line a zastával topmanažerské posty v globální skupině kurzových sázek a hraní on-line BWIN.PARTY a jako COO skupiny ve firmě PartyGaming. Per má dlouhodobé zkušenosti s trhem ve střední Evropě. V době působení v Expekt.com, BWIN.PARTY, PartyGaming a Telenoru řídil kromě jiného jejich aktivity na Ukrajině, v Polsku, České republice, na Slovensku, ve Slovinsku a v Pobaltí. Per Widerstrom je absolventem London School of Economics a ekonomické univerzity v Goteborgu v oborech financí, obchodního řízení a mezinárodního účetnictví.

Celé znění oznámení na webu Fortuny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.