RM-SYSTÉM»Události»Fortuna s Tipsportem na stíracích losech spolupracovat nebude

Fortuna s Tipsportem na stíracích losech spolupracovat nebude

07.07.2014 12:31

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (UOHS) vydal souhlasné stanovisko k majetkovému vstupu společnosti Fortuna sázky a.s. do společnosti TIPSPORT 02. Jejím předmětem činnosti měl být společný rozvoj segmentu stíracích losů, které skupina Fortuna i Tipsport v České republice provozuje. Plánovaná spolupráce nicméně zahájena nebude.

Povolení ze strany UOHS sice ještě není pravomocné, už nyní je ale pravděpodobné, že k součinnosti na kategorii losů mezi Fortunou a Tipsportem z impulsu druhé jmenované společnosti nejspíš nedojde.

Přestože by naše kooperace v kategorii losů byla z pohledu ekonomiky provozu i dalších parametrů logická a výhodná, nakonec nebude zahájena. Stírací losy budeme samostatně dále rozvíjet s ještě vyšší intenzitou. V posledních měsících jsme registrovali sílící růst zájmu o naše losy, a ačkoliv jsme byli připraveni dohodu dodržet, nevnímáme v tomto širším kontextu rozhodnutí Tipsportu jako negativní," uvedl Radim Haluza, generální ředitel Fortuna Entertainment Group.

Fortuna vstoupila na trh stíracích losů v České republice v květnu 2011. V současnosti nabízí zhruba 20 emisí stíracích losů na více než 6 tisících prodejních místech včetně České pošty, Českých drah a všech významných řetězových tabákových obchodech.

Úplné znění oznámení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.