RM-SYSTÉM»Události»PEGAS NONWOVENS reaguje na vývoj bezpečnostní situace v Egyptě

PEGAS NONWOVENS reaguje na vývoj bezpečnostní situace v Egyptě

16.08.2013 09:41
LUCEMBURK/ZNOJMO, 15. srpna 2013 – PEGAS NONWOVENS (dále jen "PEGAS" nebo "Společnost") oznamuje, že z preventivních důvodů pozastavuje zkušební provoz své egyptské výrobní linky.

Nadále platí, že bezpečnostní situace ve městě 6th of October, kde je umístěn nový výrobní závod Společnosti, je klidná. Rozhodnutí o pozastavení provozu bylo učiněno z důvodu snahy o zajištění maximální bezpečnosti zaměstnanců.

„Vzhledem k eskalaci napětí v zemi by doprava pracovníků do zaměstnání představovala zbytečné riziko, které nechceme podstupovat. Termín opětovného zprovoznění výrobní linky bude záviset na dalším vývoji egyptské krize. Nezbývá nám než doufat, že se situace v brzké době stabilizuje a že se země vrátí k normálu," sdělil František Řezáč, generální ředitel a člen představenstva společnosti PEGAS NONWOVENS SA.

Výrobní linka je v současnosti v testovacím provozu a proto rozhodnutí o dočasném zastavení jejího provozu nemá významný vliv na předpoklad vyrobených tun v tomto roce. V případě delšího trvání odstávky linky a rizika odložení rozjezdu plného provozu, jenž je plánován v průběhu čtvrtého čtvrtletí tohoto roku, bude PEGAS informovat o dopadech na své hospodářské výsledky.

Společnost v tuto chvíli nemění svůj výhled ukazatele EBITDA (meziroční nárůst o 5-15 %).

Úplné znění oznámení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy