RM-SYSTÉM»Události»PEGAS NONWOVENS zahájil první komerční dodávky ze svého egyptského výrobního závodu

PEGAS NONWOVENS zahájil první komerční dodávky ze svého egyptského výrobního závodu

18.07.2013 10:11
LUCEMBURK/ZNOJMO, 16. července 2013 – PEGAS NONWOVENS (dále jen "PEGAS" nebo "Společnost") oznamuje zdárné ukončení procesu oživování egyptské linky a úspěšné zvládnutí kvalifikace prvních materiálů u svých zákazníků.

Výrobní linka je nyní schopná produkovat netkanou textilii v požadované kvalitě a mohlo tedy dojít k realizaci prvních komerčních dodávek. Zároveň probíhá kvalifikace dalších materiálů u zákazníků.

„S potěšením mohu konstatovat, že jsme u některých materiálů úspěšně ukončili náročný kvalifikační proces a mohli tak zahájit první komerční dodávky. Nyní se soustředíme na finální optimalizaci výrobní technologie a kvalifikaci dalších materiálů, abychom zvládli náběhovou křivku komerční výroby. Pevně věříme, že i tato zásadní fáze projektu proběhne dle našich představ a linka začne přispívat k finanční výkonnosti společnosti," sdělil František Řezáč, generální ředitel a člen představenstva společnosti PEGAS NONWOVENS SA.

Zprovozňování egyptské výrobní linky nadále probíhá dle původního harmonogramu. Společnost nemění svůj výhled ukazatele EBITDA (meziroční nárůst o 5-15 %) ani předpoklad vyrobených tun v tomto roce.

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy