RM-SYSTÉM»Události»PEGAS NONWOVENS se i přes současnou polit. situaci v Egyptě plně soustředí na spuštění výrobní linky

PEGAS NONWOVENS se i přes současnou polit. situaci v Egyptě plně soustředí na spuštění výrobní linky

08.07.2013 11:57
LUCEMBURK/ZNOJMO, 4. července 2013 – V souvislosti s vývojem politické situace v Egyptě společnost PEGAS NONWOVENS (dále jen "PEGAS" nebo "Společnost") informuje o aktuálním bezpečnostním stavu ve svém místním výrobním závodě.

„Náš nový výrobní závod v Egyptě, jehož výstavba je nyní ve finální fázi, je umístěn v průmyslové zóně u města 6th of October, jež leží zhruba 35 kilometrů od Káhiry. V této lokalitě je situace klidná a závod tedy není v bezprostředním ohrožení. Naši místní zaměstnanci nadále standardně plní pracovní úkoly související se zprovozňováním výrobní linky a v tuto chvíli nevnímáme ani riziko zpoždění nájezdu linky plánovaného v průběhu tohoto čtvrtletí.

Vývoj v Egyptě samozřejmě nadále monitorujeme. Jsme v pravidelném kontaktu s naší ambasádou v Káhiře i místními institucemi. Pro případ další eskalace napětí v zemi máme připraveno několik scénářů, včetně zajištění zvýšené bezpečnosti výrobní technologie a možné evakuace českých zaměstnanců, kteří v Egyptě nájezd linky řídí. Doufáme však, že se situace brzy uklidní a k podobným krokům tak nebudeme muset přistoupit," sdělil František Řezáč, generální ředitel a člen představenstva společnosti PEGAS NONWOVENS SA.

Investice v Egyptě je pojištěna proti riziku zamezení převodu výnosů z investice, vyvlastnění nebo politicky motivovaného násilného poškození u Exportní garanční a pojišťovací společnosti.

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy