RM-SYSTÉM»Události»Skupina VGP získala velký potenciál k rozvoji v severním Německu

Skupina VGP získala velký potenciál k rozvoji v severním Německu

07.06.2013 10:12
V Bruselu dne 3. června 2013

Koncem května 2013 skupina VGP dokončila koupi zbývajících 51 hektarů pozemků pro developerskou činnost v LogPark Hamburk. LogPark Hamburg sestává z přibližně 80 hektarů a nachází se přímo 20 km jižně od Hamburku na dálnici A1 Hamburk - Brémy u sjezdu na „Rade".

Velice úspěšný LogPark Hamburk vytvořil Habacker Holding. Obě strany plánují v budoucnu úzkou spolupráci.

Lokace je velice vyhledávaná díky své jedinečné poloze na pomezí severní a východní Evropy, a získala si reputaci silného umístění, odkud společnosti jako Lidl, DHL, Geodis a C&A řídí svou logistickou činnost.

Všechny pozemky disponují územním povolením pro developerskou činnost a jsou vybavené veškerou nezbytnou infrastrukturou umožňující skupině VGP vystavět přibližně 210 000 m² špičkových semi-industriálních nemovitostí.

Po dokončení výstavby bude LogPark Hamburk jedním z největších souvislých komerčních logistických areálů v Německu.

Tato transakce výrazně zvyšuje přítomnost skupiny VGP v Německu.

Jan Van Geet, generální ředitel VGP, prohlásil: „Jsme velice rádi, že jsme dokázali tento pozemek zakoupit. Tato transakce nám poskytne solidní základnu v Německu a představí VGP coby silného místního developera. Spolu s naším rychle se rozrůstajícím německým týmem se brzy těšíme na naše první nájemce v nových lokacích. Mezitím skupina VGP pokračuje v aktivním vyhledávání dalších příležitostí pro developerskou činnost v souladu se svou strategií kupovat dle možností špičkové lokace v okolí velkých ekonomicky silných aglomerací v Německu."

Stephanie Habacker-Arndt a Michael Habacker, ředitelé Habacker Holdingu, dodávají: „S obchodem jsme velice spokojeni. Rozvoj parku dospěl do bodu, kdy je atraktivní pro mezinárodní investory. Jsme rádi, že jsme coby investora našli skupinu VGP, která bude areál nadále rozvíjet a pokračovat v úspěšném konceptu."

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy