RM-SYSTÉM»Události»Záměr výplaty dividendy společnosti PEGAS NONWOVENS SA

Záměr výplaty dividendy společnosti PEGAS NONWOVENS SA

24.05.2013 10:28
LUCEMBURK/ZNOJMO, 15. května 2013 – Společnost PEGAS NONWOVENS SA (dále jen „PEGAS” nebo „Společnost”) oznamuje záměr výplaty dividendy ve výši 9 690 870 EUR, tj. 1,05 EUR na akcii.

Představenstvo Společnosti dne 15. května 2013 rozhodlo, že nadcházející valné hromadě akcionářů navrhne výplatu dividendy ve výši 9 690 870 EUR, tj. 1,05 EUR na jednu akcii. Zdrojem výplaty dividendy bude zisk roku 2012 a nerozdělený zisk minulých let. Výplata dividendy podléhá schválení řádnou valnou hromadou Společnosti, která se bude konat 17. června 2013 v Lucembursku. Představenstvo navrhne valné hromadě stanovit rozhodný den pro vznik nároku na dividendu (tj. den, na jehož konci jsou akcie s nárokem na dividendu registrovány na účtech oprávněných osob ve vypořádacích systémech Centrálního depozitáře cenných papírů, a.s., Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych Spółka Akcyjna či jiných vypořádacích systémů) na 18. října 2013 a výplatu dividendy na 29. října 2013.
„Společnost prochází v posledních letech významným investičním vývojem spočívajícím v rozšiřování výrobních kapacit v České republice a výstavbou nového výrobního závodu v Egyptě. Proto musíme přistupovat uvážlivě a obezřetně k řízení našich finančních zdrojů a uchovat si tak rezervy pro případné neočekávané události, jež mohou v budoucnu nastat. Z tohoto důvodu návrh představenstva vyplatit stejnou výši dividendy jako v roce minulém nepovažujeme za změnu naší dividendové politiky. I v příštích letech bychom chtěli vyplácet minimálně stejnou výši dividendy, přičemž naším záměrem bude absolutní částku meziročně zvyšovat. Věříme, že návrh dividendy ve výši téměř 9,7 milionu EUR, tj. 1,05 EUR na jednu akcii, i tak představuje pro naše akcionáře atraktivní zhodnocení jejich finančních prostředků," sdělil František Řezáč, generální ředitel a člen představenstva PEGAS NONWOVENS SA.
Podaří-li se udržet uspokojivé finanční výsledky a nevyskytnou-li se jiné atraktivní příležitosti, bude se PEGAS snažit pokračovat ve své progresivní dividendové politice. Konkrétní cíle jako poměr výplaty dividendy na čistém zisku nebo předpokládaný dividendový výnos nebyly Společností stanoveny.

Přiložený dokument ke stažení




RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy