RM-SYSTÉM»Události»VÍTKOVICE Doprava získaly významný kontrakt v Turecku, budou řídit dodávky pro rostoucí energokomple

VÍTKOVICE Doprava získaly významný kontrakt v Turecku, budou řídit dodávky pro rostoucí energokomple

13.07.2012 11:00
VÍTKOVICE Doprava, společnost ze skupiny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP, získaly významný kontrakt v Turecku. V premiéře se stala zodpovědnou za přepravu všech dodávek pro budoucí energetický komplex a uhelnou elektrárnu Yunus Emre asi 150 kilometrů od tureckého hlavního města Ankary.

Investorem je turecká společnost Adularya a skupina VÍTKOVICE MACHINERY GROUP dodává celou elektrárnu na klíč. Dopravní služby a spedice jsou novinkou a rozšířením stávajících dohod o výstavbě.

„Odběratel vypsal tendr, ve kterém jsme zvítězili, budeme tedy vše organizovat a na vše dohlížet. Mezi prvními nás čeká zajištění dopravy veškerých ocelových konstrukcí pro výstavbu z Vítkovic do Turecka," uvedl ředitel společnosti VÍTKOVICE Doprava Zdeněk Trejbal. Společnost ale bude zajišťovat mnohem více. Na starosti bude mít všechny subdodávky, ať pojedou ze střední Evropy nebo z tureckých podniků, a to po cestách, železnici i moři. Koordinovat bude rovněž součinnost spolupracujících dopravců včetně říčních i námořních plavebních společností. Hodnota kontraktu se pohybuje v desítkách milionů korun s tím, že ji smluvní strany nebudou blíže komentovat.

Adularya je pro skupinu VÍTKOVICE MACHINERY GROUP jedním z největších inženýringových projektů. Strojírenská skupina je výrobcem klíčových komponentů, jako jsou kotle, drtiče, dopravníky nebo membránové stěny. Mimo to ale zajišťuje i nákupy stavebního materiálu a subdodávky a zodpovídá za celkové uvedení elektrárny do provozu. Jde o jednu z klíčových zakázek, jejíž hodnota je kolem 11 miliard korun.

V Turecku je v nejbližších letech, s ohledem na rozvoj průmyslu a rostoucí spotřebu elektrické energie, plánována výstavba několika nových energetických zdrojů se vstupem soukromého kapitálu. Projekt Yunus Emre, který je jedním z pilotních projektů tohoto typu, je proto intenzivně sledován tureckou vládou i evropským průmyslem.

Společnost VÍTKOVICE Doprava, a.s. se soustředí zejména na provozování nákladní železniční dopravy, poskytování spedičních služeb, organizování a provozování silniční dopravy a rozvoj vozového parku pro celou skupinu VÍTKOVICE MACHINERY GROUP. Je specialistou na projekty dopravy na CNG - od přestaveb osobních vozidel, přes vývoj a úpravy lokomotiv až po manipulační techniku na CNG. Firma zaměstnává 250 lidí a je dlouhodobě zisková.

Zdroj: VÍTKOVICE MACHINERY GROUP

Zpracovala:
Eva Kijonková, mediální zastoupení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy