RM-SYSTÉM»Události»E-INVEST kupuje 10 % akcií Fortuna Loterie

E-INVEST kupuje 10 % akcií Fortuna Loterie

02.07.2012 11:32
Fortuna Entertainment Group se dohodla se společností E-INVEST na spolupráci v rámci loterijního trhu. Na základě této dohody koupí E-INVEST celkem 10 procent akcií ve společnosti Fortuna Loterie, která provozuje v České republice loterijní hry a stírací losy.

Obě firmy již podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí, podle které má k převodu akcií dojít do 12 měsíců od podpisu. Přímý vstup E-INVESTU Fortuně přinese urychlení v budování distribuční sítě a další posílení týmu o manažery s dlouholetým know-how v oboru.

„Fortuna Loterie touto dohodou získává velmi silného akcionáře a strategického partnera, který by měl zásadním způsobem pomoci k dalšímu rozvoji loterijního segmentu Fortuny," uvedl Radim Haluza, nově jmenovaný generální ředitel Fortuna Entertainment Group.
„E-INVEST má naopak příležitost ještě více se podílet se na dalším růstu Loterie, jejímž cílem je do poloviny roku 2014 získat zhruba 15-20 % podíl na trhu," dodal R. Haluza.

Fortuna Loterie, a.s., je součástí skupiny Fortuna Entertainment Group. Její aktuální podíl na českém loterijním trhu je zhruba 10 procent. Provozuje hry SUPERLOTO, LOTO a Zlatých 11 spuštěné v období od druhé poloviny loňského roku, úspěšně rozvíjí také segment stíracích losů a prostřednictvím svých zhruba 2 000 prodejních míst po celé České republice nabízí i doplňkové služby, jako je dobíjení mobilních telefonů.


Zdroj: Fortuna Entertainment Group


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.