RM-SYSTÉM»Události»Jmenování nového výkonného předsedy představenstva

Jmenování nového výkonného předsedy představenstva

28.06.2012 12:12
Společnost New World Resources Plc („NWR“ nebo „Společnost“), jeden z předních producentů černého uhlí a koksu ve střední Evropě, s potěšením oznamuje jmenování pana Garetha Pennyho (49) výkonným předsedou představenstva Společnosti. Gareth Penny se stane od 3. září 2012 členem představenstva jako jeho zvolený předseda a od 1. října 2012 nahradí ve funkci výkonného předsedy představenstva Mika Salamona, který z této pozice odstoupí po pěti letech ve funkci výkonného předsedy.

Jmenování pana Pennyho je výsledkem komplexního světového výběru Nominačním výborem, který tvoří Bessel Kok, Barry Rourke a Mike Salamon. Jednoznačné doporučení Nominačního výboru podpořili všichni členové představenstva Společnosti.

V souladu s rolí výkonného předsedy představenstva bude pan Penny řídit Skupinu v rámci holdingové struktury NWR a bude nést odpovědnost za celkový růst, rozvoj a výkonnost Společnosti a také za řízení a naplňování strategie Společnosti prostřednictvím manažerských týmů na provozní úrovni. Pan Penny bude navíc ve spolupráci s finančním ředitelem NWR zapojen do finančních záležitostí Skupiny.

Mike Salamon, předseda představenstva NWR, uvedl: „Je mi velkým potěšením přivítat Garetha ve společnosti New World Resources. Během své více než pětadvacetileté kariéry získal Gareth rozsáhlé zkušenosti s mnoha aspekty těžby ve společnostech Anglo American, De Beers a AMG, v nichž pracoval na provozních pozicích v průzkumu, otvírkách a rozšiřování zdrojů. Ve funkci generálního ředitele společnosti De Beers, kterou zastával od roku 2006 do roku 2010, Gareth zřetelně prokázal svou schopnost vytvářet hodnotu pro akcionáře, a to jak díky svému strategickému rozhledu, tak díky schopnosti řízení změn."

Gareth Penny ke svému jmenování uvedl: „New World Resources představuje velmi dobře řízenou společnost s vysoce kvalifikovanými zaměstnanci a silným obchodním modelem. Společnost v posledních pěti letech s úspěchem realizovala ambiciózní plán modernizace a výrazným způsobem zlepšila efektivitu i bezpečnost svých těžebních i koksárenských provozů. S velkou radostí přebírám pozici výkonného předsedy představenstva NWR a těším se na možnost přispět k dalšímu rozvoji růstové strategie Společnosti. Kromě toho se také těším na spolupráci s vynikajícím manažerským týmem NWR."

Marek Jelínek, člen představenstva a finanční ředitel NWR, ke jmenování uvedl: „Jménem představenstva bych rád poděkoval Miku Salamonovi za jeho neocenitelné služby Společnosti. Pod jeho vedením prošla NWR dalekosáhlou transformací a stala se z ní černouhelná těžební společnost světové třídy, stejně tak jako vysoce považovaná společnost indexu FTSE 250 londýnské burzy s vynikající úrovní bezpečnosti, provozní efektivity a transparentnosti. Garetha Pennyho vítáme jako nového výkonného předsedu představenstva a těšíme se na vzájemnou spolupráci postavenou na těchto silných základech."

Zdroj: Internetové stránky: www.newworldresources.eu


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy