RM-SYSTÉM»Události»Telefónica Czech Republic bude mít nového finančního ředitele

Telefónica Czech Republic bude mít nového finančního ředitele

15.06.2012 14:22
Na pozici finančního ředitele společnosti Telefónica Czech Republic nastupuje od srpna letošního roku David Melcon. Dosavadní finanční ředitel Jesús Pérez de Uriguen k témuž datu přechází do společnosti Telefónica Europe, kde bude zastávat pozici ředitele financí a controllingu.

David Melcon má více než patnáctileté zkušenosti z oblasti telekomunikací a do skupiny Telefónica přišel v roce 2001 z firmy Arthur Andersen. Přináší s sebou zkušenosti z klíčových pozic v oboru financí v různých pobočkách skupiny Telefónica v Latinské Americe, Španělsku i jinde v Evropě.
Do vedení evropské Telefóniky nastoupil David Melcon v roce 2007 a v současné době je jejím ředitelem pro finance a controlling. Během této doby byl také klíčovým manažerem, který zodpovídal za zavádění globálních iniciativ, jimiž se společnost přizpůsobila výzvám a měnícím se podmínkám na trhu. Vedle toho je Melcon členem výkonné rady společnosti Telfin Ireland a v letech 2010-2011 byl členem dozorčí rady německé telekomunikační společnosti Hansenet.
Jesús Pérez de Uriguen nastoupil do společnosti Telefónica v roce 2000 a přinesl zkušenosti ze svého předchozího působení u firem Arthur Andersen a Jazz Telecom. Po svém nástupu do skupiny Telefónica působil nejprve jako finanční ředitel Telefónica Centro America a naposledy jako finanční ředitel Telefónica Czech Republic.
Podílel se na úspěšné transformaci Telefónica Czech Republic, díky níž si společnost udržela špičkovou ziskovost a silnou pozici na trhu. To se promítá do nadprůměrné návratnosti pro akcionáře a solidního výkonu akcií společnosti na pražské burze. Tyto výsledky vynikají i ve srovnání s ostatními telekomunikačními společnostmi ve střední Evropě.

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy