RM-SYSTÉM»Události»Wilf Walsh předsedou představenstva, novým generálním ředitelem byl jmenován Radim Haluza

Wilf Walsh předsedou představenstva, novým generálním ředitelem byl jmenován Radim Haluza

05.06.2012 11:45
Praha/Varšava/Amsterdam – Radim Haluza se k 1. červenci 2012 stane novým generálním ředitelem Fortuna Entertainment Group (dále „FEG” nebo „Společnost“). Nahradí prozatímního generálního ředitele, Wilfa Walshe, který byl na řádné valné hromadě 25. května 2012 jmenován předsedou představenstva. Wilf Walsh dříve dlouhodobě zastával roli místopředsedy představenstva a podílel se na vstupu Společnosti na burzu v roce 2010.

„Těším se na další spolupráci s Radimem a celým týmem. V příštích letech budeme usilovat o to, abychom se stali jedničkou na všech našich trzích a dál posilovali značku Fortuna,"řekl Wilf Walsh.

Radim Haluza Fortunu velmi dobře zná už od její akvizice skupinou Penta, podílel se na finančním a daňovém plánování pro celou transakci. Přímo ve Fortuně působí od května 2011, kam přestoupil z pozice generálního ředitele společnosti Žabka, a. s., kterou skupina Penta v březnu 2011 prodala společnosti Tesco. Dosud ve Fortuně působil v roli ředitele divize kurzového sázení.

„Mojí prioritou je další rozvoj kurzového sázení. Chci, aby Fortuna byla lídrem v online a mobilním sázení v celém regionu a těžila z rychlého růstu v tomto segmentu. Také se budu soustředit na náš cíl stát se silnou dvojkou na českém loterijním trhu a přivést loterijní projekt k zisku v první polovině roku 2013," uvedl Radim Haluza.

„Wilf i Radim jsou s Fortunou už dlouhou dobu a firmu velmi dobře znají. Jsem si jistý, že tento krok posílí výkonnost firmy, zajistí potřebnou kontinuitu a přinese maximální hodnotu akcionářům," dodává Jozef Janov, předseda dozorčí rady FEG.

Radim Haluza (37) vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, Fakultu financí a účetnictví, část studií strávil v Londýně na King's College. Pro skupinu Penta pracoval od roku 2003, nejprve na pozici finančního kontrolora, poté finančního manažera (CFO). Během svého působení v Pentě byl odpovědný za přípravu transakcí a zajištění jejich financování.

V roce 2009 se stal generálním ředitelem společnosti Žabka, a.s., maloobchodní řetězec o vice než 120 obchodech a 700 zaměstnancích, kde se mu podařilo zvýšit obrat společnosti z 500 mil. Kč ročně na 2,1 mld. Kč. Řetězec Žabka řídil až do chvíle, kdy jej Penta prodala společnosti Tesco za více než jednu miliardu korun.

Zdroj: Fortuna Entertainment Group


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.