RM-SYSTÉM»Události»PEGAS NONWOVENS SA - Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2011

PEGAS NONWOVENS SA - Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2011

15.03.2012 09:38
PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok končící 31. prosincem 2011, připravené v souladu s mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS).

„Hospodářské výsledky za rok 2011 splnily naše očekávání. Podařilo se nám naplnit celoroční výhled na úrovni ukazatele EBITDA, jenž jsme zveřejnili na počátku minulého roku, a to i přes zpomalení poptávky na evropském trhu netkaných textilií v posledním čtvrtletí roku a náklady spojenými s projektem výstavby nového výrobního závodu v Egyptě.


Kromě solidních výsledků však rok 2011 vnímáme zejména jako úspěšný rok z dlouhodobého pohledu. Na konci minulého roku jsme v našem závodě ve Znojmě úspěšně spustili do plného provozu novou výrobní linku, pro PEGAS doposud nejmodernější technologii, která posílí naši pozici technologického lídra v oboru výroby netkaných textilií. Přelomovým momentem pro vývoj Společnosti pak bylo rozhodnutí o zahájení mezinárodní expanze. Prvním krokem realizace této strategie je projekt výstavby výrobního závodu v Egyptě. Jsme rádi, že tento projekt probíhá bez významnějších potíží a v souladu s plánovaným časovým harmonogramem. Rozšiřování výrobních kapacit musí jít ruku v ruce se zajištěním prodeje. Zásadním předpokladem je v tomto směru spokojenost zákazníků s našimi výrobky, a proto si velmi vážíme skutečnosti, že se nám v roce 2011 podařilo obhájit prestižní ocenění
„Obchodní partner roku" od společnosti Procter & Gamble. Věříme, že všechny tyto pozitivní kroky a události přinesou své ovoce a budou základem pro budoucí úspěšný vývoj Společnosti.
V roce 2012 chceme stabilizovat naši stávající výrobní základnu, zoptimalizovat provoz nejnovější výrobní linky a připravit si dobré předpoklady pro rok 2013, kdy plánujeme uvést do provozu naší první egyptskou linku," sdělil František Řezáč, člen představenstva společnosti PEGAS NONWOVENS SA a generální ředitel PEGAS NONWOVENS s.r.o.

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy