RM-SYSTÉM»Události»Studenti vysokých škol mohou opět obchodovat na burze

Studenti vysokých škol mohou opět obchodovat na burze

21.02.2012 11:17
RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů ve spolupráci s Fio bankou v tomto týdnu zahájila v pořadí již sedmé kolo studijního výukového programu Studentbroker, který pomáhá studentům vysokých škol v získání praktických znalostí a především zkušeností z akciových a derivátových trhů. V programu je zapojeno 17 vysokých škol a univerzit z celé ČR.

Studentbroker simuluje reálné obchodování na světových burzách. Po úspěšné registraci a následném přihlášení do aplikace na internetových stránkách www.studentbroker.cz má každý student školy zapojené do projektu k dispozici virtuální 1 000 000 Kč pro investice na akciových trzích v ČR (česká burza RM-SYSTÉM), USA, Německu a Polsku. Dále 50 000 USD na obchody s deriváty - termínovanými kontrakty, jejichž podkladovým aktivem jsou indexy, měny nebo komodity jako například zlato, ropa či pšenice.

Výsledky studentů jsou po každém semestru vyhodnocovány a nejlepší jsou odměněny odbornou publikací na ekonomické téma. V podzimním kole své akciové portfolio zhodnotil nejlépe student Ekonomické fakulty z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, který během pár měsíců zvýšil jeho hodnotu o rovných 63 %. Nejlepšího výsledku z derivátových obchodů dosáhl rovněž student Ekonomické fakulty z Jihočeské univerzity, který během čtyř měsíců zhodnotil své portfolio o závratných 457 %.

„Znalost kapitálových trhů považujeme za nezbytnou součást ekonomického vzdělání. O to více nás těší zpětná vazba ze strany studentů zapojených v programu, kteří dle svých slov považují program Studentbroker za přínosný z hlediska získání přehledu o realitě na kapitálových trzích a obohacení svých teoretických znalostí," říká k tomu Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing Fio banky, partnera projektu.

Studentbroker je součástí vzdělávacího programu Fio banky a české burzy RM-SYSTÉM, který rovněž zahrnuje Školu investování pro širokou veřejnost v ČR. Jarní kolo bezplatných investičních seminářů bylo zahájeno 9.2.2012 a již nyní je na ně přihlášeno téměř 3500 zájemců.

 

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy