RM-SYSTÉM»Události»Skupina AAA AUTO zaznamenala v lednu 15% nárůst prodejů

Skupina AAA AUTO zaznamenala v lednu 15% nárůst prodejů

06.02.2012 09:39
Praha / Budapešť, 6. února 2012 – Skupina AAA AUTO registrovala v průběhu prvního měsíce tohoto roku silný nárůst počtu prodaných ojetých vozů v porovnání se stejným obdobím loňského roku, což napovídá tomu, že si společnost udržuje svou dynamiku růstu prodejů i během tradičně prodejně slabší zimní sezóny. Prodeje za listopad meziročně vzrostly o 15,3 % po 19,1% meziročním nárůstu za prosinec a 9,3% v listopadu.

Lednové prodeje naznačují, že letošní zimní sezóna je dokonce silnější než minulý rok a to přesto, že zimní prodeje v loňském roce lámaly růstové rekordy společnosti. Výsledky také potvrzují, že současný nejistý ekonomický výhled znatelně neovlivňuje prodeje skupiny AAA AUTO ani poptávku zákazníků. Společnost také nadále zaznamenává postupně rostoucí penetraci finančních služeb (poměr aut prodaných na úvěr či leasing) na obou hlavních trzích, v ČR i na Slovensku.

Celkem tak skupina AAA AUTO prodala za leden letošního roku 3 678 ojetých vozů oproti 3 191 vozů prodaných v lednu 2011, což představuje meziroční nárůst o 15,3 %.

Při srovnání jednotlivých zemí, byla za leden růstovým tahounem skupiny Česká republika s 18,8 % nárůstem prodejů a s 2 726 prodanými vozy. Ve Slovenské republice prodala skupina AAA AUTO za první měsíc tohoto roku celkem 872 vozů oproti loňským 897, což představuje 2,8 % meziroční pokles částečně z důvodu chladnějšího počasí, než jaké bylo zaznamenáno v ČR. V Rusku, kde skupina AAA AUTO otevřela svou první pobočku v září loňského roku, prodala skupina v lednu 80 ojetých vozů, a to i přes velmi chladné počasí s teplotami hluboko pod bodem mrazu, což je jeden z hlavních faktorů, které silně ovlivňují prodeje na spotřebitelském trhu ojetých vozů. První ruská pobočka společnosti tak potvrzuje, že má potenciál se zapsat mezi výkonnostně silné pobočky ve skupině AAA AUTO.

Nové pobočky

Skupina AAA AUTO otevírá tento čtvrtek 9.2. dvě nové pobočky, a to v Jihlavě v ČR a v Nových Zámcích na Slovensku.

Pobočka v Jihlavě se tak stane 17. pobočkou sítě skupiny AAA AUTO na českém trhu a strategicky pokryje region Vysočiny, kde společnost v současné době žádnou pobočku nemá. Se svými 800 m2 se bude jednat o středně velké autocentrum, které svým zákazníkům nabídne výběr ze 150 vozů na skladě. Spolu s nově otevřenou pobočkou v Opavě v září minulého roku, se tak Jihlava stává druhou novou pobočkou[1] otevřenou v České republice po obnovené expanzi pobočkové sítě, kterou loni společnost zahájila. V České republice skupina AAA AUTO plánuje na jaře t.r. otevřít další pobočku v Liberci[2] a další dvě do konce prvního pololetí 2012.

Nové Zámky se zapíšou jako první nová pobočka skupiny AAA AUTO otevřená na Slovensku po čtyřech letech. Bude devátým autocentrem, které skupina na slovenském trhu bude provozovat a strategicky pokryje region jižního Slovenska, kde by mělo nalákat jak slovenské tak i maďarské zákazníky. Autocentrum (o rozloze 350 m2) nabídne výběr ze 150 vozů na skladě a kompletní portfolio finančních a pojišťovacích služeb, jež výrazně konkurenčně odlišují pobočky skupiny AAA AUTO od jiných autocenter na trhu.

Na Slovensku skupina AAA AUTO plánuje otevřít další novou pobočku v Prešově ve druhém čtvrtletí roku. Od nových poboček se očekává, že podpoří růst prodejů celé skupiny v roce 2012.

Vývoj měsíčních prodejů skupiny AAA AUTO v zimní sezóně letošního a loňského roku


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.