RM-SYSTÉM»Události»VIG měla loni nejlepší hospodářský výsledek

VIG měla loni nejlepší hospodářský výsledek

27.01.2012 12:44
Vienna Insurance Group (VIG), která patří mezi přední pojišťovací skupiny v zemích střední a východní Evropy, loni dosáhla nejlepšího hospodářského výsledku v dějinách podniku. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2011. Koncernový zisk před zdaněním vzrostl i za složité hospodářské situace v Evropě i ve světě o 10 % na téměř 560 miliónů eur (14,2 miliardy korun).

Předepsané pojistné stouplo o 3,4 % na 9 miliard eur (229 miliard korun). Představenstvo VIG kvůli tomu zvažuje, že předloží grémiím návrh na zvýšení dividendy za rok 2011. Výnosnost dividendy by pak činila zhruba 3,6 %.
VIG působí především v Rakousku, Česku, na Slovensku, v Polsku a Rumunsku, ale i v mnoha dalších zemích. V Česku stouplo předepsané pojistné o 5,7 % a dosáhlo 1,9 miliardy eur (48,3 miliardy korun).
Koncernové společnosti VIG - Kooperativa pojišťovna, Česká podnikatelská pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny - se podílejí na celém českém pojistném trhu zhruba 30 procenty. Hlavní silou pojišťoven VIG bylo v Česku zejména životní pojištění, kde předepsané pojistné narostlo o 13,1 %.

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy