RM-SYSTÉM»Události»Nokia a AT&T představují novou Nokia Lumia 900 v 4G LTE síti AT&T

Nokia a AT&T představují novou Nokia Lumia 900 v 4G LTE síti AT&T

16.01.2012 10:25
Las Vegas, USA, 11. 1. 2012 – Společnosti Nokia a AT&T na International Consumer Electronics Show (CES) 2012 představily model Nokia Lumia 900, první telefon Nokia na platformě Windows Phone, který nabízí vysokorychlostní LTE* konektivitu. S největším displejem od společnosti Nokia přináší Nokia Lumia 900 bohaté zážitky z mobilního obsahu v telefonu, který se stále snadno vejde do ruky.

Telefon bude v následujících měsících nabízet exkluzivně operátor AT&T v azurové a matně černé barvě. Nokia Lumia 900 disponuje 4,3" AMOLED ClearBlack displejem s bohatým a jasný obrazem jak uvnitř budov, tak na jasném slunci, vysokou přenosovou rychlostí díky technologii 4G LTE a díky akumulátoru s kapacitou 1830 mAh také dlouhou výdrží umožňující užívat si mobilního obsahu po celý den. Hlavní fotoaparát nabízí exkluzivně pro společnost Nokia navrženou širokoúhlou (s ohniskem 28 mm) optiku Carl Zeiss s nízkým clonovým číslem (F2.2), která umožňuje pořizovat vysoce kvalitní neořezané fotografie i za špatných světelných podmínek. Kromě toho Nokia Lumia 900 disponuje také předním fotoaparátem chlubícím s nízkým clonovým číslem a širokoúhlým objektivem, který nabídne ostrý a jasný obraz pro vysoce kvalitní videotelefonování.

Nokia Lumia 900, v pořadí již třetí smartphone řady Nokia Lumia, staví zvenčí na líbivém designu řady Lumia a zevnitř na bohatých sociálních a internetových funkcích. Centrum Lidé je nejrychlejším způsobem, jak se propojit s přáteli. Telefon nabízí také živé panely s aktualizací v reálném čase a rychlé surfování po webu s Internet Explorer Mobile.

„Uvedení modelu Nokia Lumia 900 spolu s AT&T je dalším významným milníkem v pokračující globální strategie společnosti Nokia," řekl Chris Weber, prezident Nokia Americas. „Nokia Lumia 900 je navržena specificky pro Spojené státy a oznámení této spolupráce s AT&T, společně s dalšími současnými novinkami, značí nový začátek společnosti Nokia ve Spojených USA," dodal.

Nokia Lumia 900 profituje z řady špičkových obsahových služeb:

  • Aplikace AT&T U-verse Mobile** umožňuje uživatelům U-verse TV programového průvodce, nastavovat a spravovat jejich digitální nahrávky a sledovat TV pořady na cestách. U-verse Mobile library zahrnuje více než 100 TV seriálů a více než 700 TV pořadů nejrůznějších žánrů.
  • Nokia Drive, dostupná ke stažení ve Windows Phone Markeplace, nabízí bezplatnou hlasovou navigaci se speciálním uživatelským rozhraním pro využití v automobilu, které promění Nokia Lumia 900 v GPS navigaci.
  • Exkluzivní centrum ESPN sports, předinstalované na smartphonech Nokia Lumia, nabízí jednu aplikaci pro sportovní zpravodajství, videa i výsledky.
  • Aplikace pro Windows Phones CNN nabízí nejnovější zprávy a videa od reportérů CNN po celém světě i přímý přístup ke zpravodajské komunitě CNN iReport. Bezplatná aplikace, která bude celosvětově uvedena v příštím měsíci, bude uživatelům telefonů Nokia dostupná exkluzivně po dobu 90 dní.
  • Aplikace Univision bude dostupná exkluzivně uživatelům telefonů Nokia v USA a Portoriku po dobu 18 měsíců, kdy jim v jedné aplikaci nabídne unikátní a exkluzivní obsah ve španělském jazyce, a to včetně zábavy, sportu a fotbalu, zpráv, vaření a lokálního obsahu pro různé trhy v USA od Univision.
  • Díky partnerství s EA se na telefonech Nokia Lumia objeví přes 20 celosvětově nejpopulárnějších her, které budou k dispozici na Windows Phone Marketplace.

„Nokia a AT&T pracovaly ruku v ruce na tom, aby mohly na trh přinést přístroj Nokia Lumia 900. Naše výkonná 4G síť skutečně zvýrazňuje výhody, které Nokia Lumia 900 nabízí. Sdílení vysoce kvalitních fotografií a videí s integrovanými sociálními funkcemi je rychlejší, než kdy dřív. Obsah od U-verse Mobile je na špičkové 4,3 obrazovce zábavnější a díky velkokapacitní baterii toho mohou lidé udělat víc, aniž by si museli dělat starosti s nabíjením," řekl Jeff Bradley, senior viceprezident pro telefony v AT&T. „Společně také pracujeme na povzbuzení ekosystému okolo Nokia Lumia 900 a platformy Windows Phone."

*Na vybraných trzích je omezená dostupnost 4G LTE. Rychlosti 4G jsou nabízeny v rámci LTE nebo HSPA+ s posílenou páteřní sítí. Rozšiřování pokrytí stále probíhá. Je nutný kompatibilní tarif. LTE je ochrannou známkou ETSI. Více se dozvíte na att.com/network.

**U-verse Mobile: Přístup k některému obsahu vyžaduje přístup k cenovým plánům U-verse TV nebo měsíční paušál a WiFi a/nebo datové připojení. Dostupný obsah se může lišit podle typu zařízení a/nebo U-verse TV tarifu a jeho změna je vyhrazena. S využíváním služby mohou být spojené poplatky za přenos dat.


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy